Cremerie Gerard
by cremerie Francois

Een knus interieur

Het interieur is van de hand van Lieven Musschoot, een bekende interieurarchitect die onder andere ook voor Sergio Herman werkte en het interieur van Oud Sluis en Pure C ontwierp. Geometrische tegeltjes in zachte tinten staan in contrast met warme houtaccenten en twee opvallende verlichtingselementen van het Gentse designbureau Mai. Het glas- in- loodraam zorgt voor een authentieke touch. Op de achtergrond prijkt een groot doek met een reusachtige foto van ijshoorntjes op. We proberen onze zaak ook steeds aan te kleden met verzorgde krijtborden, spreuken en tijdens feestdagen is er geregeld een raamtekening te bewonderen. We hopen naast uw smaakpapillen ook het oog te verwennen.

Tegenover het gezellige maaseikplein

Met je take- away ijsje, wafel of ijscoupe is het gezellig vertoeven op het Maaseikplein. 1400 vierkante meter asfalt ruimde in 2019 plaats voor een bloemrijke graszone en een fruitgaard. Het is een kindvriendelijke plek waar kinderen kunnen springen op mini trampolines en ‘schaapje- over’ kunnen spelen. Daarnaast zijn er mooie houten picknicktafels en banken met een groene oase rondom.

Ons ijs wordt telkens dagvers gedraaid!

Door onze samenwerking met Cremerie François uit Sint -Niklaas, één van de oudste ijssalons van België, kunnen we door hun productkennis nu ook in Gent heerlijk en dagvers ijs aanbieden op basis van gepasteuriseerde melk. Zij kopen rauwe hoevemelk op bij een lokale boer in Sint- Niklaas en pasteuriseren die zelf in hun eigen melkinrichting. Zo hebben ze volledige controle over het productieproces. Het ijs wordt elke dag vers afgedraaid te Gent waarbij we bewust kiezen om dagelijks slechts elf à twaalf verschillende smaken aan te bieden. Het ijs wordt bereidt met natuurlijke smaakmakers en zonder eieren, boter, kleurstoffen of bewaarmiddelen. Geen massaproductie- en keuze bij Cremerie Gerard, maar de focus op het ambachtelijke karakter en de versheid van elk product. Vanille, mokka, chocolade, stracciatella, pistache en aardbei zijn klassieke smaken en elke dag aanwezig in ons assortiment. Het aanbod wordt verder aangevuld naargelang het seizoen. We voorzien ook suikervrij en lactosevrij vanille-ijs.

Kom eens langs

Limburgstraat 36 – 9000 Gent
(naast de Sint-Baafskathedraal)
Tel: +32 (0)9 336 32 20
Email: info@cremerie-gerard.be
BTW: BE-0429.157.197

Openingsuren 

In maart zijn wij enkel de weekends open.

Zaterdag en zondag open van 13.00-18.00.

Binnenkort leveren wij ons ijs ook aan huis. We zijn momenteel de laatste hand aan het leggen aan onze webshop. Hou zeker onze website in de gaten.

 

Volg ons op social media

Volg ons op Facebook en Instagram